Skip to main content

Vores huse på Danhostel Sønderborg Vollerup

danhostel sonderborg 49

Danhostel Sønderborg Vollerups forskellige huse

Overnat i huset Norden,

Abildgaarden, Yrkegaarden, Forsøgsgaarden, Heimdal, Færøerne, Caritas, Solgaarden, Hyttegaarden, hovedbygningen sådan hedder nemlig  de forskellige huse på Danhostel Sønderborg Vollerup Vandrerhjem.

Norden 

ligger ved vejen og var oprindelig kørestald for hesteskift på ruten fra Aabenraa til Sønderborg og videre til Nordborg.
Fra 1928 til 1981 var der vandrerhjemmets spisestue og køkken.
1994 blev der reception og "den lille købmand", nu er der reception med modtagelse af vore gæster.

Abildgaarden 

blev bygget i 1935 af engelske studerende under vejledning af snedker Karl Hansen.
De blev hentet ved skibet i Esbjerg af seminarist (lærerstuderende) Børge Hansen.
Sammen cyklede de til Vollerup og bygge i 5 uger, derefter blev de igen cyklet til Englandsbåden.
Oprindelig var der 2 sovesale med 12 og 6 senge. Det var 3 etagers køjesenge i ferniseret træ. I midten var der en pejsestue med en pejs, borde og stole. Huset er senere bygget om, med nye vægge vinduer og tag og har nu 4 værelser alle med egen indgang bad/toilet. I for – og efterår bor her lejrskoleelever, i weekenden miniferie eller weekendferiegæster. I sommerferien bor børnefamilier i værelserne.

Yrkegaarden 

huset blev i 1947 brækket ned i Frøslevlejren og genopført på vandrerhjemmet.
Gennem tiden er Yrkegaarden bygget større, nye vægge, tag og vinduer. Huset har i dag 6 værelser, 2 med eget bad og toilet, 4 med fælles bad og toilet. Yrkegaaarden bruges til lejrskoler, men også til børnefamilier der gerne vil have en lidt billigere overnatning. Der er en dejlig terrasse foran huset og direkte udgang til en større legeplads.

Forsøgsgaarden 

Danhostel Sønderborg Vollerups køkken.   Her forsøges med spændende mad, også gamle sønderjyske retter.

Heimdal 

er Vandrerhjemmets spisestue, hvor der serveres lækkert stort morgenbuffet. Man kan også smøre sin madpakke til dagen.

Færøerne 

navnet stammer fra. perioden med husholdningsskole i hovedbygningen, hvo rder var en del elever fra Færøerne Huset Færøerne er er bygget i tresserne. Der er 6 små 2 sengs. værelser. Huset har bad, toilet, stue og tekøkken. Bag huset er en lille græsplæne med haveborde. Hele huset kan lejes samlet til et familietræf eller lign. Man kan selvfølgelig også leje værelser enkeltvis. 

Caritas 

navnet går tilbage til 2. verdenskrig (den tidl. Ejere Johanne Hansen var i koncentrationslejr i Ravensbrück i Tyskland). Derefter opkaldte hun huset "Caritas" hvilket betyder velgørenhed. Huset er bygget i tresserne.
Værelserne er ikke ret store men hyggelige. Der er 5 x 2 sengs værelser med nye bad og toiletter. Gulvene er lige skiftet til trægulve. Der er 2 box madrasser.

Solgaarden 

har en kort historie.  I 1994 fik vi en EU-aftale, hvor vi skulle modtage skoleklasser fra Leipzig området.  Vi skyndte os hjem fra forhandling Berlin og byggede et hus med 10 x 6 sengs værelser. De første børn kom i maj 1995.De var her i 9 dage og der var 2 heldagsture i projektet. Siden har også Solgaaarden fået nyt tag, solenergi til det varme vand. Der er flisegulve med gulvvarme. Der er genwex i hele huset, så det er allergi venligt.
Solgaarden er indrettet, så kørestolene kan danse.

Hyttegaarden 

i 2002 blev de 10 feriehytter bygget. De er på 42 qm. Der er stue, køkken. 2 x 2 sengs. værelser og hems i ful ståhøjde. Bad og toilet. Terrasse møbler. Adgang til grillhytter. Vaske og tørrerum.

Hovedbygning 

læs under vandrerhjemmets historie.

|Det sker i Sønderjylland | Kontakt os Booking | dansk flag   German flag   engelsk flag

topbanner

faceog insta leftfaceog insta right

Danhostel Sønderborg Vollerup - Mommarkvej 22, 6400 Sønderborg
E-mail: vollerup@danhostel.dk   

Telefon:(+45) 74 42 39 90 åben mellem kl. 9.00 og 19.00
Copyright © 2023.    |   Made by webdesign-midtals.dk Logo Webdesign MidtAls 150 mobil  2023 

 Bedandbike Golf lystfisker Vandring  Smiley gul 847x274 300x97