Kulturvernatning i Sønderborgs hyggeligste vandrerhjem
Sønderborg i Syddanmark / Sønderjylland
rummer nogle af landets smukkeste naturområder med en kyststrækning på knap 200 kilometer og vidtstrakte skove, blandt andet skoven omkring Gråsten og Danmarks længste kystskov på østsiden af Als. Basen, overnatning, weekend. ferie, miniferie for at opleve alt dette er Danhostel Sønderborg Vollerup.
Her har den aktive børnefamilie mulighed for at udfolde sig og det voksne par kan finde tid til hinanden.
Byen har en charmerende havnefront med caféer og restauranter og en hyggelig bymidte med mange spændende butikker.
Sønderborg Slot og det imponerende Alsion med universitet, forskerpark, koncertsal og café er smukke vartegn, der er med til at understrege byens historiske betydning, men de fortæller også om en by i rivende udvikling og med store ambitioner.
Året rundt byder Sønderborg på kulturelle og musikalske oplevelser i verdensklasse, såvel indendørs som udendørs.
Nyd en symfonisk koncert i Alsion,
rockkoncert i Mølleparken, en søndag på Als i Augustenborg Slotspark, eller Nordals Musikfestival.
Ringridning
er en kulturhistorisk tradition i Sønderjylland. På udvalgte dage kan du opleve historisk ringridning ved slottet. Læs mere om ringriderfesten.
Guidede byvandringer i Sønderborg by tilbydes i hele juli måned, og når der er ringridning i byen, kan du deltage på en særlig, kombineret by- og ringridningstur.
Kommer du med en gruppe, så kontakt Meeting Sønderborg og hør om muligheden for en særskilt rundvisning f.eks. på Sønderborg Slot.
Oplev Sønderborg by på egen hånd med guidefolderen over hjertestien, der udleveres på turistkontoret. Den 5 km lange sti i hjertet af Sønderborg fører gennem parker og kvarterer fra forskellige tidsperioder og forbi skulpturer i diverse stilarter.
Dybbøl Mølle ved Dybbøl Skanser
blev under krigen i 1864 et symbol på dansk tapperhed. Læs mere om Slaget ved Dybbøl og 1864.
I Ulkebøl Kirke kan man se et Dannebrog der vajede for danskheden, da prøjserne indtog Als i 1864. Præsten ville ikke adlyde ordren om at tage flaget ned, så soldaterne skød og trampede på det. Chikanerne blev til sidst for meget for præsten, der flyttede til Sjælland og tog flaget med. Efter genforeningen i 1920 kom flaget tilbage og fik en plads i kirken. I 2014 markerer Sønderborgområdet 150 året for de skæbnesvangre begivenheder i 1864, der ikke kun fik alvorlige konsekvenser for Sønderjylland, men for hele Danmark og har haft indflydelse på vores selvopfattelse helt frem til i dag