Skip to main content

Sonderborg vollerup vandrerhjem vandrer01

Vandrerferie i Sønderjylland-
Danhostel Sønderborg Vollerup 
vil gerne være Dit overnatningssted.

Danhostel Sønderborg Vollerup tilbyder overnatning i familieværelser
f.eks. 4 pers. i 4 sengs med fælles bad/toilet fra  560,- kr.       med eget bad/toilet fra 660,-kr.

Danhostel Sønderborg Vollerup tilbyder overnatning - to nætter eller en uge.
Jeres helt egen feriehytte, hvor I kan hygge jer med jeres familie.
Feriehytte, 4 voksne og 2 børn.             Værelse med bad, toilet, køkken, stue, terrasse
2 døgn 2.100,- kr. 7 døgn 4.928 kr.       
Hyttehaven er bilfri!

tilkøb:
sengelinned/håndklæder fra 85 kr. ( man kan også medbringe eget, bare ikke sovepose, heller ikke til børn)
stort morgenbuffet fra 85 kr børn 45 kr..
Universe billetter. Voksen   329,- kr.     barn 259,- kr.

Book her:  booking danhostel soenderborg

 Nyt der er 14 Flexbus opsamlingssteder.  se Sydbus.

GENDARMSTIEN og andre stier

Danmarks første certificerede Kvalitetsvandrevej i grænselandet eller en af de andre stier er basen perfekt på Danhostel Sønderborg Vollerup vandrerhjem, vi klarer overnatning med aftenbuffet, lækker morgenmad og madpakke til turen.
Vi hjælper også gerne med bagagetransporten.

Når du følger Gendarmstien, er det ikke svært at forestille sig, hvordan grænsegendarmerne holdt både øjne og ører åbne, når de til fods gik deres faste ruter langs de stejle skrænter, gennem de hemmelighedsfulde skove og ad de flade strande. Deres opgave var nemlig at holde udkig efter smuglere, som forsøgte at bringe varer ind i eller ud af landet uden at betale den told, der gennem århundreder var en af Danmarks vigtigste indtægtskilder. Grænsegendarmeriet blev dannet i 1839 for at beskytte toldvæsnets embedsmænd ved hertugdømmernes grænse langs fl oden Elben. Efter nederlaget i 1864 flyttede den danske grænse sig mod nord til Kongeåen - og i 1866 flyttede gendarmeriet med. Ved Genforeningen i 1920 rykkede grænsegendarmerne igen sydpå og patruljerede langs den nuværende grænse fra Vadehavet mod vest til Als’ sydspids mod øst.I 1958 overgik grænsekontrollen til politiet, og gendarmkorpset var historie efter mere end 100  års virke. Men brudstykker af Gendarmstien lå der stadig, og i 1980’erne fi k man igen øjnene op for den historiske sti. Derfor kan du i dag gå på opdagelse langs en af Danmarks smukkeste vandreruter. Undervejs har du mulighed for at se sjældne planter og dyr – og du kan gå på opdagelse i de mange myter og sagn og den spændende historie, der knytter sig til denne del af Danmark.
Gendarmstien er her særlig egnet til kørestole, barnevogne m.m.  her:
Strækningen Høruphav Vemmingbund kan med lidt snilde køres med kørestol, hvis der er en person med som lige kan hjælpe lidt til når det er lidt svært. Der er lidt mudret ude mellem Sønderskoven og høruphav. men til sommer skulle det være tørt nok. 
Strækningen: Kollund Østerskov og helt til Rønshoved. Grus og asfalt det meste af vejen,
Strækningen; Cathrinesminde - Brunsnæs Asfalt hele vejen. Meget idyllisk og smukt. Det er nok det stykke jeg vil anbefale for kørestole at tage. 

NYDAMSTIEN

Et væld af indtryk venter dig på den særdeles smukke tur ad Nydamstien. Turen går langs det snævre Alssund, hvor bøgetræerne vokser helt ned til kysten og læner sig faretruende ud over vandet, mens sejlskibene om sommeren glider stille forbi. Her er rigt på naturoplevelser, og flere steder på turen møder du historiens vingesus. I Sottrup Storskov er der spor fra krigen mod prøjserne i 1864, Sandbjerg Gods fortæller os om hertugdømmernes tid, og i Nydam Mose er den berømte Nydambåd fundet. Turen er så afvekslende, at de ca. syv km flyver forbi. Du kan lægge ud i Sottrupskov, ved Sandbjerg Slot, eller fra rastepladsen ved Nydam Mose.

ALSSTIEN-MOMMARK-DREJET

Bølgende kornmarker og knaldgule rapsmarker på den ene side og kystklinten med Lillebælts blå bølger til den anden. Det kan du opleve, hvis du går turen en forårsdag. Neden for klinterne er det muligt at finde forsteninger af bl. a. søpindsvin og blæksprutter.

ALSSTIEN-FYNSHAV-MOMMARK

Med en fantastisk udsigt over Lillebælt til Fyn og Ærø giver denne del af Alsstien mellem Fynshav og Mommark en rigtig god landskabsoplevelse

ALSSUNDSTIEN

Det er tanken, at stien skal gå fra Sønderborg By til Blåkrog, hvor den slutter sig til det allerede eksisterende stiforløb i Aabenraa Kommune.

SØERNE-PÅ-NORDALS

Danner rammen for smukke vandreture ved områdets 4 søer. Ved Nordborg sø fortsætter turen op over en bakketop hvor udsigten til både Nordborg Sø og Lillebælt kan nydes forårsklædt landskab langs Gendarmstien, Nydam stien eller de andre stier på Als.

Se folder om søerne på Nordals pdf logo

 

|Det sker i Sønderjylland | Kontakt os Booking | dansk flag   German flag   engelsk flag

topbanner

faceog insta leftfaceog insta right

Danhostel Sønderborg Vollerup - Mommarkvej 22, 6400 Sønderborg
E-mail: vollerup@danhostel.dk   

Telefon:(+45) 74 42 39 90 åben mellem kl. 9.00 og 19.00
Copyright © 2023.    |   Made by webdesign-midtals.dk Logo Webdesign MidtAls 150 mobil  2023 

 Bedandbike Golf lystfisker Vandring  Smiley gul 847x274 300x97