Skip to main content

danhostel sonderborg vollerup cykel02

5 dages (4 nætter) cykeltur i det Sønderjyske

Als – rundt om Alssund – Sønderborg – Dybbøl og Historie Center – Broagerland – Gråsten  - Gendarmstien langs Flensborg Fjord.

2 Overnatninger på Danhostel Sønderborg Vollerup og 2 nætter på Danhostel Flensborg Fjord

4 x overnatning
4 x morgenmad
4 x linnedpakke med sengetøj og håndklæde
2 x bagagetransport
Friluftskort fra Sønderborg Kommune
Prisen er fra 1900 kr. pr. person  i et  delt 2 sengs. vær. m. bad/toilet
Ønsker hele familen så send os en mail på 
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Program

Dag 1
Ankomst til Danhostel Sønderborg- Vollerup. Check in mellem 16.00 og 18.00.
Der er gratis parkering ved vandrehjemmet alle dage.

Alt efter ankomsttidspunkt kan du på denne første dag cykle til Augustenborg. Det er en tur på cirka 4 kilometer. Hertugbyen Augustenborg er opstået omkring Augustenborg Slot, der i dag fremstår som et af Sønderjyllands største barokanlæg. Den tilhørende slotshave gemmer på gamle bygninger, kunst og historier om slottets mange gæster og beboere. Der er fri adgang til parken døgnet rundt. I dagtimerne er der også adgang til et minimuseum i staldbygningen, som formidler slottets historie. Tag cyklen og kør en tur ned ad Storegade og Slotsalle, hvor de smukke gamle huse vidner om hertugernes tid. Inden du cykler retur til Danhostel Sønderborg- Vollerup, er der mulighed for at spise aftensmad i Augustenborg.

Dag 2

Morgenmad på vandrerhjemmet. I dag har vi to forslag til hvordan dagen kan bruges. Hvis du har børnene med og de skal have en dag fyldt med action og sjov, så er Universe Science Park et rigtig godt bud på dagens udflugtsmål. Det er en cykeltur på 18 km hver vej. Undervejs cykler du på Midtals og Nordals som byder på smukke udsigter og gode cykelstier.

Dagen kan også bruges på at cykel rundt i Sønderborg by og Kær halvø. Start dagen med at cykle ud på Kær halvø, besøg ”Støvlen” og nyd udsigten. Efter en naturskøn formiddag, cykler du ind til Sønderborg, som byder på pulserende byliv med gode spisesteder og butikker. Du kan parkere din cykel på havnen og derfra gå op i byen. Når det er tid til at skulle retur til vandrehjemmet, anbefaler vi en tur langs havnen gennem Sønderskoven. Denne cykeltur er cirka 25 km.

Dag 3

Efter morgenmaden afleverer du din bagage i receptionen, hvor den senere vil blive afhentet og kørt til Danhostel Flensborg Fjord. Dagen starter med en cykeltur til Sønderborg by hvor der er mulighed for at købe en frokost til at tage med på cykelturen. Dagens rute er cirka 23 km og går fra Danhostel Sønderborg- Vollerup til Danhostel Flensborg Fjord. Undervejs har du mulighed for at besøge 3 af Sønderborg kommunes top attraktioner, som ruten går lige forbi.

På Sønderborg Slot kan du opleve udstillinger om Sønderjylland og grænselandets historie, kong Christian d. II’s fangenskab på slottet, krigen i 1864 og Genforeningen i 1920. Gå på opdagelse i dronning Dortheas Kapel og se den smukke riddersal, med udsigt til Alssund og Sønderborg by.

Historiecenter Dybbøl Banke tager dig med tilbage til krigen i 1864. Soldaterne fortæller historier, synger sange og lærer dig hvordan du støber en kugle. Omkring Historiecenteret kan du gå på opdagelse i skanserne, der gemmer på fortællinger fra slagmarken.

Hvis du har et par ekstra kilometer i benene denne dag, anbefaler vi at cykle forbi Cathrinesminde Teglværk, som ligger ned til Flensborg Fjord. Ud over den fantastisk smukke beliggenhed kan du opleve lerets rejse gennem teglværket. Cathrinesminde er et af ganske få bevarede ringovnsteglværker og er udpeget som ét af de vigtigste danske industrimiljøer.

Du overnatter på Danhostel Flensborg Fjord der ligger i Rinkenæs. Check in inden kl. 18.00, ellers kontakt Hotel Benniksgaard, der udleverer nøgler. I Rinkenæs er der et pizzeria hvor du kan spise aftensmad. Der er også mulighed for at spise i restauranten på Hotel Benniksgaard. Det er en god idé at bestille bord.

TIP: Hvis du planlægger at besøge flere af top attraktionerne, er det muligt at købe en samlet billet

Dag 4

Der er morgenmad på vandrerhjemmet. Dagens cykeltur går til Gråsten, hvor det er muligt at besøge Gråsten Slot og Den Kongelige Køkkenhave. Den lille cafe ved køkkenhaven har åbent fra maj til september. Her er der mulighed for at spise frokost eller at få en kop kaffe og et stykke kage. Slotshaven ved Gråsten Slot byder på en smuk havevandring og forbindes via stier med til Gråstenskovene. I skoven kan du vælge at cykle rundt via det røde spor eller gule spor. Begge ruter tager dig forbi smukke udsigtspunkter, søer og urørt skov. Når du er tilbage hvor du startede cykelturen rundt i skoven, er det tid til at finde aftensmad på en af byens restauranter. Efter aftensmad cykler du retur til Danhostel Flensborg Fjord.

Vær opmærksom på at når kongefamilien opholder sig på Gråsten Slot, er der ikke adgang til slotshaven. Oftest er kongefamilien på slottet i 4-6 uger fra slut juni til start august. Til gengæld kan du hver dag i den periode opleve Livgardens vagtskifte hver dag kl. 12.00.

Dag 5

Morgenmad og check ud senest kl. 11.00. Aflever bagagen i receptionen. Cykel tilbage til Danhostel Sønderborg-Vollerup hvor bilen står parkeret. Var der en af top attraktionerne på dag 3 du ikke nåede at se, så har du mulighed for at se den i dag.

Prisen er fra 1900 kr. for 2 personer i delt 2 sengs. vær. m. bad/toilet

Turen kan også laves modsat med start i Rinkenæs.
Er I en familie send en forespørgsel på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Booking og betaling, skal ske her:
Danhostel Vollerup
Mommarkvej 22
DK – 6400 Sønderborg Tlf.: +45 74 42 39 90 Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

|Det sker i Sønderjylland | Kontakt os Booking | dansk flag   German flag   engelsk flag

topbanner

faceog insta leftfaceog insta right

Danhostel Sønderborg Vollerup - Mommarkvej 22, 6400 Sønderborg
E-mail: vollerup@danhostel.dk   

Telefon:(+45) 74 42 39 90 åben mellem kl. 9.00 og 19.00
Copyright © 2023.    |   Made by webdesign-midtals.dk Logo Webdesign MidtAls 150 mobil  2023 

 Bedandbike Golf lystfisker Vandring  Smiley gul 847x274 300x97